Partners

Astrid van der Starre 31 okt , 2016

Diks Communiceert

Foto: Kick Smeets (c) ’17

“Veel mensen weten het gewoon niet, maar in iedereen zit een blije spreker die met een goed verhaal het publiek kan boeien en overtuigen”. Dat is een uitspraak van de nieuwste partner van Cirkeltoezicht: Marjolein Diks, PresentatieExpert, Storyteller en auteur van het recent verschenen boek ‘Het Groot ABC voor Blijer Presenteren’. Marjolein is gespecialiseerd in het vertalen van een taaie boodschap naar een pakkend en boeiend verhaal. Zodat sprekers kunnen overtuigen op ervaring en gevoel en niet ‘alleen maar op de feitelijke argumenten’. Nog te veel sprekers zien presenteren, pitchen, solliciteren of een vergadering voorzitten als een vervelend klusje of een taak waar ze tegen opzien. Want hoe presenteer je jezelf nu eigenlijk effectief in een zakelijke, bestuurlijke omgeving? Marjolein helpt met haar bedrijf Dikscommuniceert sprekers hun eigen persoonlijke presentatiestijl te vinden waar ze altijd op kunnen vertrouwen. Omdat presenteren namelijk altijd blijer kan.

Marjoleins aanbod

Individuele coaching: Zakelijk spreken? Wees gewoon je glorieuze zelf!

Misschien herken je het wel. Vrouwen worstelen vaak met een eerste introductie in een zakelijke setting. Vragen die in mijn coachingssessies naar voren komen zijn bijvoorbeeld: Hoe zorg ik ervoor dat ik het juiste beeld van mijzelf neerzet? Hoe breng ik het beste mijn boodschap over en hoe vind ik de juiste verhouding tussen persoonlijk en zakelijk? Wat voor energie straal ik uit op het podium en is mijn optreden boeiend genoeg? Mijn individuele coachingssessies zijn erop gericht om jou als spreker effectief en krachtig een punt te leren maken en dichtbij jezelf te blijven. Dat kan bijvoorbeeld met behulp van storytelling, door beter te pitchen of door blijer te presenteren zodat je ontspannen voor een groep kunt staan. Individuele coaching gaat om persoonlijke leerdoelen, dus ik lever jou graag maatwerk. Ben jij geïnteresseerd in een individuele begeleiding, voor korte of langere tijd? Neem dan een kijkje op mijn site en schrijf je in voor een Blije Sessie van anderhalf uur, of een Blije Spreker pakket van meerdere sessies. Ik neem dan snel contact met je op voor een uitgebreide intake via telefoon, Facetime of Skype. http://dikscommuniceert.com/wat-doet-diks/

Meer weten over haar achtergrond? Dit is het Linked-In profiel van Marjolein: https://www.linkedin.com/in/marjoleindiks/.

PJVD-Finance.com B.V.

Peter van Dongen is het gezicht achter PJVD-Finance.COM B.V. Peter is registeraccountant en heeft bijna 40 jaar werkervaring in de financiële sector. Hij vindt het erg leuk om kleinere organisaties, en dan met name de leiding daarvan, mee te nemen in een kwaliteitsslag.

Peter helpt, in aanvulling op de huidige dienstverlening van Stichting Cirkeltoezicht, besturen en bestuurders de cijfers van de organisatie (goed) te analyseren en zo beter ‘in control’ te komen. Want, uiteindelijk gaan de meeste discussies (of het nu goed of slecht is) over geld en dan kan je er maar beter over kunnen meepraten. Het gaat hierbij om het beter leren lezen van een balans, een staat van baten en lasten en een kasstroomoverzicht. Met deze financiële overzichten is het bestuur beter in staat te sturen richting een gewenste situatie.

Meer informatie over Peter is de vinden op de website: www.pjvd-finance.com
Zijn LinkedIn profiel is: http://pjvd-finance.com/incontrol.pdf

Gemeente Schiedam

Gemeente Schiedam

In Schiedam zijn vele stichtingen actief in het culturele veld. Bestuurders van deze veelal kleine organisaties doen op vrijwillige basis veel goed werk. Zij zetten zich in voor het cultureel potentieel van de stad. We hebben deze bestuurders een workshop Governance aangeboden. Focus van de workshop lag op het vergroten van kennis over het inrichten van een organisatie met de juiste structuur en op de rol van het bestuur daarin. Er was ook aandacht voor de risico’s die een bestuursfunctie met zich meebrengen. Cirkeltoezicht heeft deze op maat gemaakte workshop verzorgd. De deelnemers waren zeer tevreden met de kwaliteit van de workshop. Het onderwerp leefde onder de deelnemers en de workshop voorzag ook in de behoefte om ervaring, zorg en kennis uit te wisselen. Als opdrachtgever zijn wij dan ook blij met de goede samenwerking met Cirkeltoezicht.

T. (Tjitske) Houkes, Beleidsadviseur Cultuur, Domein Stadspromotie